Nieuwe Minister van Landbouw Henk Staghouwer.
Nieuwe Minister van Landbouw Henk Staghouwer. (Foto: www.rijksoverheid.nl)

Boeren reageren afwachtend tot negatief op regeerakkoord

REGIO - De meeste boeren zijn in hun eerste reactie op het regeerakkoord afwachtend tot negatief. Dat blijk uit een stelling van Agrio waar 463 boeren aan mee deden.

Bijna 70% van de boeren die stemde op de stelling. In de eerste reacties op het regeerakkoord laten agrariërs weten negatief te reageren op het regeerakkoord. De belangrijkste reden daarvoor is het feit dat de boeren geen vertrouwen hebben in de nieuwe regering. 


Leonardo reageerde onder de stelling: Alles wat ze gaan doen staat al in die slogan: Zien en kijken, niks dus. Bij hun zijn de resultaten uit het verleden wél een garantie voor de toekomst. De tweede belangrijkste reden is dat boeren denken dat het nieuwe regeerakkoord slecht is voor zijn of haar boerenbedrijf.

Naast de boeren die negatief reageren op het regeerakkoord zijn er ook veel boeren die nog afwachtend zijn. Eerst zien, dan geloven vinden zij. Paul zei hierover in de reacties onder de stelling: "Het is veelzeggend dat er zoveel twijfel en zo weinig vertrouwen in het nieuwe regeerakkoord is. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard en ik denk dat dit paard allang achter de horizon is verdwenen!".

Slechts 5% van de boeren die stemden op de stelling kijkt positief naar het regeerakkoord. De belangrijkste reden daarvoor is dat zij in het nieuwe regeerakkoord kansen zien voor hun boerenbedrijf.


Bron: Agrio.