Leerlingen van De Dijk: Roos en Kay
Leerlingen van De Dijk: Roos en Kay (Foto: aangeleverd)

Schoolkeuzestress van leerlingen

MEDEMBLIK - Voor kinderen in groep 8 breekt een spannende periode aan: de keuze voor een middelbare school voor volgend jaar. De Dijk speelt daar op in door het organiseren van allerlei activiteiten waarbij kinderen kennis kunnen maken met de school. Enkele leerlingen uit de brugklas en uit groep 8 vertellen over hoe dat voor hen was of nu is.

Onine open avonden van De Dijk

Roos (13) uit 1B vertelt dat ze vorig jaar al snel wist dat ze naar De Dijk wilde, omdat ook haar zus er al op zat en die was wel tevreden. Roos is wel op andere scholen gaan kijken, maar het gevoel was daar niet goed. Kay (13) uit 1D wist het ook al vrij snel, De Dijk is dichtbij voor hem en het leek hem een leuke school. Zij wisten allebei al voor de open avond dat ze naar De Dijk zouden gaan, maar hebben vorig jaar toch de open avond bezocht om het zeker te weten.

Van Meridiaan naar De Dijk

Voor Sherin (13) en Lidia (13) van basisschool de Meridiaan is het ook al duidelijk dat zij volgend jaar naar De Dijk willen. Ze zijn allebei op de talentmiddagen geweest en kregen toen al een goede indruk van de school en vonden het erg leuk. Voor hen is het geen noodzaak meer om de open avond van De Dijk te bezoeken, omdat ze al zeker zijn van hun zaak. Wel lijkt het ze nog leuk om mee te doen aan de escape room van De Dijk op 28 januari.

Sfeer prettig op De Dijk in Medemblik

Sophie (11) en Paulien (11) van basisschool Maria-Bernadette weten al vrij zeker dat ze voor volgend jaar naar De Dijk gaan. Zij gaan wel heel bewust ook andere scholen langs om de juiste keuze te maken. 


Paulien vindt het een fijn idee dat ze op De Dijk haar school af kan maken en niet tussendoor naar een andere school moet. Ook lijkt de sfeer haar heel prettig op De Dijk.


Kay en Roos hebben ook nog een advies voor iedereen in groep 8 die nu moet gaan kiezen: blijf altijd bij jezelf en verander niet om er bijvoorbeeld bij te horen. Dit kan op De Dijk heel goed, want je wordt er hoe dan ook geaccepteerd.

Online open dagen

De online open dagen van De Dijk worden op dinsdag 18 en donderdag 20 januari gehouden. Als je deze wil bezoeken, moet je je eerst even aanmelden via www.sgdedijk.nl/brugklas. Je krijgt dan namelijk een pakketje thuis bezorgd met spulletjes die je nodig hebt om de lessen te kunnen volgen. 

Open dag

De open dag staat op zaterdag 12 februari gepland, waarbij de school fysiek te bezoeken is.

Afbeelding