Kees Bouman van Schoon Westfriesland raapte zwerfvuil in Medemblik.
Kees Bouman van Schoon Westfriesland raapte zwerfvuil in Medemblik. (Foto: aangeleverd)

Gemeente Medemblik weer een beetje schoner

REGIO - Het collectief Schoon Westfriesland hield zondag 9 januari een gezamenlijk zwerfafval-opruimactie: Gelukkig Schoonjaar! Alle initiatieven die zijn aangesloten bij het collectief gingen samen de straat op om zwerfafval op te ruimen: CleanUP Hoorn, Schoon Enkhuizen, Medemblik-Stad Schoon, Stede Broec Schoon, Opgeruimd staat netjes Wervershoof, Andoik SchoƓn en Hoogkarspel Schoon.

Naast de aanhoudende hoeveelheid zwerfafval die te vinden is in Westfriesland, is de aanleiding van de actie vooral terug te vinden in de wens om het probleem krachtig, gezamenlijk en met lokale kennis aan te pakken. 

Al eerder deed Schoon Westfriesland mee aan een landelijke opruimactie (Nederland Schoon), maar koos er nu voor om hand in eigen boezem te steken en het probleem vanuit een eigen benadering, vooral lokaal, aan te pakken. Op die oproep is gehoor gegeven. In heel Westfriesland gingen de mensen de straat op om zwerfvuil te rapen. Ook in de gemeente Medemblik gingen in diverse kernen betrokken inwoners op pad.


Ineke Neefjes van Skôon Andoik maakt haar dorp een beetje schoner.
Ook de kleinste straatjes werden bezocht.