Afbeelding

Weet wat u doet bij een pijnlijke voorvoet

Heeft u stekende pijn of een branderig gevoel in de bal van de voet bij staan, wandelen of sporten? Of ervaart u een doof of tintelend gevoel naar de tenen? Een zenuwbeknelling is vaak de boosdoener. 

De zenuw raakt tussen de middenvoetsbeentjes geïrriteerd waardoor klachten ontstaan (Mortonse Neuralgie). Door langdurige beklemming van de zenuw kan er een verdikking ontstaan. Deze verdikking noemen we een neuroma. De klacht komt voornamelijk voor bij vrouwen, maar kan ook bij mannen voorkomen.

Voetstand en looppatroon spelen belangrijke rol

In de meeste gevallen spelen uw voetstand en looppatroon een belangrijke rol in het optreden van deze klachten. Smalle of krappe schoenen, maar ook schoenen met een hoge hak verergeren het probleem. 


Een voet kan in de loop der jaren meer gaan spreiden en doorzakken, waardoor de schoenmaat in breedte of lengte kan veranderen. Veel gebruik van sandalen en slippers versnellen dit proces.

Klachten verminderen

De podotherapeut kan u in veel gevallen helpen uw (pijn)klacht te verminderen. Dit doet de podotherapeut door de oorzaak van uw klachten te achterhalen en op te heffen. 

In sommige situaties wordt samenwerking met andere zorgverleners gezocht. De behandeling van de podotherapeut kan bestaan uit een schoenadvies, oefeningen, taping, orthese of corrigerende zolen met als doel de druk onder de bal van de voet te verminderen.


Uw podotherapeut, dé specialist in de voetengezondheidszorg.


Voor meer informatie: www.podotherapiewestfriesland.nl of www.podotherapiehoorn.nl