Welke school kies jij?
Welke school kies jij? (Foto: devogids.nl)

Middelbare school kiezen met VO Gids

REGIO - Leuk, je mag bijna naar de middelbare school! Maar welke school wordt het? Kiezen kan best lastig zijn, want de scholen van nu verschillen enorm van elkaar. Bovendien maakt corona het momenteel onmogelijk om langs te gaan en ter plekke sfeer te proeven.

De VO Gids is de enige onafhankelijke schoolkeuzegids van Nederland. De VO Gids verschijnt in 59 regionale edities en helpt ouders en leerlingen van groep 8 bij een belangrijke keuze: de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Alle kinderen in de groepen 8 (en soms ook al in groep 7) van ruim 6.000 basisscholen krijgen de kleurige en informatieve VO Gids van hun leerkracht. De VO Gids heeft ook een handige schoolkeuzewebsite gemaakt, devogids.nl. Zo hebben achtstegroepers en hun ouders alles bij de hand om een fijne middelbare school te vinden.

Wat past bij jou?

Er is veel te kiezen, ga op zoek en vind wat het beste bij jou past. De VO Gids verschijnt jaarlijks en staat vol informatie die bij de overstap naar de middelbare school belangrijk is. Het is immers een grote sprong. En er valt wat te kiezen! In jouw omgeving, of soms wat verder weg, zijn veel scholen voor voortgezet onderwijs (VO), allemaal met hun eigen kenmerken. Ga op zoek naar de middelbare school die het beste bij jou past. Steek er wat tijd in, want het is belangrijk om nu een goede keuze te maken. De VO Gids en de website devogids.nl helpen je.