Topkok Ramon Beuk heeft zich verbonden aan het initiatief.
Topkok Ramon Beuk heeft zich verbonden aan het initiatief. (Foto: aangeleverd)

Thuis met LoveLife Diner geld inzamelen voor kankeronderzoek

Algemeen

PURMEREND - Thuis koken, samen met de gasten eten en tegelijkertijd geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. Dat is het idee van de (landelijke) actie LoveLife Diner. Deze actie van Fight Cancer start Wereldkankerdag vrijdag 4 februari en LoveLife Diners zijn ook de rest van de maand mogelijk. Gasten nemen als bedankje dan geen bos bloemen of een fles wijn mee maar maken een donatie over.  Fight Cancer Purmerend-Beemster hoopt dat heel veel inwoners voor kinderen, vrienden of kennissen  minimaal een keer een zelfbedacht LoveLife Diner gaat koken.

De actie LoveLife Diner vraagt aandacht voor het belang van kankeronderzoek. Televisiekok Ramon Beuk heeft zich enthousiast aan de actie LoveLife Diner verbonden. Iedereen die meedoet ontvangt daarom gratis zijn kookboek ‘Wayooh!’ en maakt kans op een diner dat hij thuis komt bereiden.

Fight Cancer Purmerend-Beemster is aangesloten bij de landelijke stichting Fight Cancer. Bestuurslid Manja van der Weit: “Het doel van de samenwerkende partners is het bevorderen van bewustwording over het belang van kankeronderzoek door het organiseren van fondsenwervende evenementen. Wereldkankerdag wil het bewustzijn over kanker vergroten en preventie, opsporing en behandelingen aanmoedigen. Fight Cancer benadrukt ook het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker én voor hun naasten of nabestaanden.”

Eten is liefde

In alle culturen komen mensen samen rond de eettafel. De eettafel is ook een plek van saamhorigheid en verbinding, want eten is liefde. Dit is ook het motto van kok Ramon Beuk, die direct enthousiast was over de actie LoveLife Diner van Fight Cancer. Het is zijn missie thuiskoken voor iedereen makkelijker, leuker en toegankelijker te maken. Met zijn kookboek ‘Wayooh! Het eerste zelfhulpboek voor de keuken’ stimuleert Ramon Beuk het inzetten van eigen creativiteit om met zijn recepten, tips en tricks de lekkerste creaties klaar te maken. De kok of koks bepalen zelf wat ze thuis op tafel zetten, van simpel tot uitgebreid, maar altijd lekker. Voor dat lekkere eten kunnen de gasten bedanken door een bedrag voor kankeronderzoek over te maken naar Fight Cancer. Fight Cancer heeft de ANBI-status. Kijk voor meer informatie op fightcancer.nl.

Het voelde voor Beuk als een logische stap om zich te verbinden aan de actie LoveLife Diner van Fight Cancer: “Ik vind het te gek dat Fight Cancer de liefde voor het leven combineert met koken en hiermee meer awareness wil creëren voor de ziekte kanker. Het kost mensen weinig moeite om mee te doen en ze krijgen er veel voor terug. En het is gewoon onwijs leuk om je eigen creaties gemakkelijk op tafel te zetten. Naast dat gasten als bedankje een donatie doen aan Fight cancer, kan iedereen ook zijn of haar eigen netwerk inzetten om nog meer geld op te halen.”

Andere acties

Naast de LoveLife Diners thuis zijn ook andere (eet-)acties mogelijk. Bestuurslid Marika Pruis van Fight Cancer Purmerend-Beemster: “Alle acties om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker zijn welkom! Bijvoorbeeld voor wie geen inspiratie heeft of als koken niet je ding is, kan zaterdag 5 februari heerlijke soep kopen bij Inloophuis Wij-Allemaal, centrum voor leven met en na kanker. De soepactie is in samenwerking met restaurant Spijkerman Eten & Drinken uit Purmerend.”

Aanmelden 

Aanmelden met een LoveLife Diner kan via fightcancer.nl/lovelifediner. Uiteraard is het van belang een LoveLife Diner veilig te organiseren volgens de geldende coronamaatregelen. Mensen die zich hebben aangemeld voor een LoveLife Diner ontvangen gratis het kookboek ‘Wayooh!’ van Ramon Beuk en maken kans op onder meer een diner aan huis van Ramon Beuk, een dinerbon van € 100,- van  de bekende restaurantketen Loetje en een Deluxe Shared Dining Box van Brasserie Van Dam uit Amsterdam.