Voorlezen voor kinderen is belangrijk. De bibliotheek helpt graag daarbij.
Voorlezen voor kinderen is belangrijk. De bibliotheek helpt graag daarbij. (Foto: Pixabay)

De Nationale Voorleesdagen in de bieb

Algemeen

PURMEREND - Voorlezen is heel erg belangrijk. De Bibliotheek wil graag ouders helpen om van voorlezen een dagelijkse gewoonte te maken. Daarom zijn er regelmatig (voor)lees activiteiten in de bibliotheken en kunnen kinderen gratis lid worden en boetevrij boeken lenen. Zeker tijdens de Nationale Voorleesdagen (26 januari t/m 5 februari) bruist het in de bibliotheek van de activiteiten.

Voorlezen is gezellig en schept een band, het helpt kinderen de wereld te ontdekken en maakt dat kinderen later zelf graag gaan lezen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen zijn er in de bibliotheek gezellige voorleesactiviteiten en krijgen de kleintjes ook nog eens een leuk cadeautje als ze lid worden. Als beste prentenboek van het jaar is Maar eerst ving ik een monster van Tjibbe Veldkamp gekozen. 

Voorleesontbijtje

In Bibliotheek Beemster kunnen kinderen van 2-4 jaar en hun (groot)ouder zich op woensdag 26 januari van 09.30 tot 10.15 uur, laten verwennen met een mooi verhaal en wat lekkers tijdens het voorleesontbijt. 

Muziek op Schoot

Een leuke activiteiten voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud. Dansen, zingen, muziek maken en de weg zoeken, net als Vos uit het gelijknamige prentenboekje uit de Prentenboeken Top 10. Muziek op schoot is op vrijdag 28 januari van 09:15 tot 09.45 uur in Bibliotheek Purmerend en op zaterdag 29 januari van 10:00 tot 10.30 uur in Bibliotheek Beemster

Zandtovenaar

Lieve monsters bestaan ook. Je kunt ze tekenen en tot leven wekken met het fijne toverzand van kunstenaar Sylvia Wybenga. Maar een griezelig monster mag ook. Voor kinderen van 4 tot 6 jaar, op zondag 30 januari van 14.30 tot 15.30 uur in Bibliotheek Purmerend en op vrijdag 4 februari 14.30 tot 15.30 uur in Bibliotheek Beemster

Vanwege de maatregelen is aanmelden voor bovenstaande activiteiten verplicht. Gratis aanmelden kan via bibliotheekwaterland.nl

Monsterspeurtocht

Van 26 januari t/m 5 februari is er, tijdens de openingstijden bij elke vestiging, de monsterspeurtocht. Er loopt een spoor langs de boekenkast. Wie heeft zich verstopt op de jeugdafdeling van de bieb? Kinderen van 2 tot 6 jaar kunnen de samen met papa of mama de vijf monsters zoeken, opdrachtjes maken en een prijs winnen. 

Gratis tot 25 jaar

Voor kinderen van 0 tot 18 jaar was het lidmaatschap al gratis. Nieuw in 2022 is dat ook jongeren tot 25 jaar een gratis lidmaatschap bij Bibliotheek Waterland kunnen krijgen. Ook betalen kinderen en jongeren geen geld voor materialen die te laat worden ingeleverd. Kijk voor meer info, adressen en openingstijden op www.bibliotheekwaterland.nl.


De prentenboek Top 10. (Foto: aangeleverd)