Slecht gebit

Als we de berichten in de media mogen geloven dan wordt er nog deze maand begonnen met de sloop van het Post NL gebouw. De rotte kies in de binnenstad gaat eruit. Tegen de zomer zullen de bouwactiviteiten in volle gang zijn en uiteindelijk verrijst er een fraai appartementencomplex met huurwoningen in allerlei soorten en maten. Eindelijk, eindelijk. 

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van een kleine vier jaar geleden was de toekomst van het Post NL terrein hét item in de verkiezingsstrijd. Wat kunnen sommige projecten toch lang duren. Vraag me niet waarom, accepteer het als gegeven. 

De rotte kies verdwijnt nu eindelijk en er een komt een fraai appartementengebouw in historiserende stijl voor terug. Bravo! Van een totale gebitsrenovatie in de binnenstad is echter nog lang geen sprake.  

Rotte kies

Aan het Tramplein staat ook al jaren zo’n rotte kies, het voormalige hotel Bellevue. De Vereniging Historisch Purmerend vocht voor behoud, overhandigde een petitie die maar liefst 1800 keer ondertekend werd. De gemeente zag het belang van het behoud van het gevelbeeld in en heeft dat als eis neergelegd bij de projectontwikkelaar. Wat de gemeente echter niet als voorwaarde opnam is een uiterste datum waarbinnen renovatie of herbouw voltooid zouden moeten zijn. 


Een gemiste kans? De huidige eigenaar lijkt geen haast te hebben en ondertussen is dat wat ooit een visitekaartje van de stad was, verworden tot een schaamlap.Hier ligt een meer dan mooie uitdaging voor het nieuwe College. Voer de druk op, ga in overleg met de eigenaar, zorg dat ook die rotte kies wordt hersteld of vervangen, en kom met concrete plannen naar buiten. Maak van Bellevue weer het visitekaartje waar Purmerenders met trots naar mogen verwijzen.