Ontdek van voor talent je hebt met het Gouden Kans project.
Ontdek van voor talent je hebt met het Gouden Kans project. (Foto: aangeleverd)

Doe mee met Gouden Kans project

REGIO - Wie tussen de 16 en 27 jaar is en niet weet wat voor vervolgopleiding of welke betaalde baan moet kiezen, doe mee aan het Gouden Kans project. 

In vier maanden tijd werkt een deelnemer tijdens deze maatschappelijke diensttijd aan zijn toekomst met trainingen en workshops. Gelijktijdig verdiepen de deelnemers zich in de duurzame ontwikkelingsdoelen en voeren een zelfgekozen opdracht uit met een duurzaam of sociaal thema. Ze worden ook persoonlijk gecoacht. Op 3 maart start een Gouden Kans groep in Heerhugowaard en op 21 maart in Den Helder. Deelname is gratis. Aanmelden kan op www.goudenkansproject.nl.

Talenten ontdekken

Jongeren die meedoen aan het project ontmoeten nieuwe mensen, doen iets goeds voor een ander en krijgen een duidelijk beeld voor hun toekomstperspectief. Inmiddels namen meer dan honderd jongeren deel. Gemiddeld cijfer dat de deelnemers geven na afloop van het Gouden Kans programma is een 8. Daarnaast geven de jongeren aan dat ze hun kwaliteiten en talenten ontdekten, dat ze meer zelfvertrouwen kregen en dat ze beter weten welke stappen ze gaan ondernemen na afronding van het Gouden Kans traject.

Het Gouden Kans project duurt vier maanden, tenminste twintig uur per week. In het Gouden Kans project verdiepen jongeren zich in de duurzame ontwikkelingsdoelen en werken ze samen aan een zelfgekozen ‘goed gevoel project' waarmee ze sociaal of duurzaam het verschil maken. Op deze manier krijgen de jongeren nieuwe inzichten, inspiratie en voeren ze gezamenlijk een concreet project uit.

Kies een studie die bij je past.
Afbeelding