Met de leden van de Kinderjury op de foto.
Met de leden van de Kinderjury op de foto. (Foto: Els Broers)

Ademloos luisteren naar Kevin Hassing

Algemeen

Ademloos luisteren naar Kevin Hassing

EDAM-VOLENDAM - Leerlingen groep 5 en 8 van de basisscholen uit Edam-Volendam hebben de afgelopen maanden heel veel boeken gelezen en uiteindelijk hun stem uitgebracht voor de Kinderjury. Als beloning voor hun werk heeft Bibliotheek Waterland de Kinderjury Edam-Volendam uitgenodigd om in de Bibliotheek één van hun favoriete schrijvers te ontmoeten.

Prijswinnende schrijver op bezoek bij Kinderjury

Er zijn ontmoetingen geregeld met kinderboeken auteur Maren Stoffels uit de top-3 Kinderjury Edam-Volendam. En met Kevin Hassing die 20 mei is uitgeroepen tot landelijke winnaar in de categorie 10 t/m 12 met Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken

Vrijdag 24 juni was de beurt aan groep 5 van de Kennedyschool Volendam om een bezoek van schrijver acteur Kevin Hassing bij te wonen. Het bezoek was in de Bibliotheek Volendam en voor de kinderen een hele belevenis. Kevin is naast schrijver ook (stem)acteur. Hij liet de kinderen tijdens het bezoek kennismaken met de verschillende rollen die hij heeft ingesproken. Heel herkenbaar waren de personages Jay uit De Lego Ninjago film en Dave uit Alvinn and The Chipmunks.

Na deze introductie vertelde hij op een energieke en interactieve manier hoe de boeken van Mus en Kapitein Kwaadbaard tot stand zijn gekomen. Verder nam hij de kinderen mee in zijn verhaal en lichtte daarbij ook een tipje van sluier op over zijn nieuwe boek; Mus en Kapitein Kwaadbaard en de Amorfe. Na een kort vragenrondje startte Kevin een piratenquiz, waarbij kinderen vragen kregen over piraterij. Met de goede antwoorden kon een nieuw woord worden gemaakt. Dit woord was van grote betekenis voor het derde deel van de serie. 

Het bezoek eindigde met het uitdelen van een boekenlegger met handtekening en een groepsfoto. Een zeer geslaagd bezoek.

Kevin is naast schrijver ook (stem)acteur.