Extra steun aan netwerken die zorg door vrijwilligers mogelijk maken

REGIO - Tijdens de coronacrisis zijn er veel sociale, veelal vrijwillige initiatieven ontstaan die in staat waren om kwetsbare mensen te bereiken, in contact te blijven met doelgroep en vrijwilligers te mobiliseren. Organisaties met een sterk netwerk zijn samenwerkingsverbanden aangegaan om gezamenlijk de problemen aan te pakken.

Het Oranje Fonds ziet dat deze netwerken de potentie hebben om niet alleen coronagerelateerde problemen aan te pakken, maar ook op langere termijn bij te dragen aan maatschappelijke uitdagingen. Zoals het mogelijk maken dat mensen dichtbij huis zorg kunnen krijgen door vrijwilligers. Daarom wil het Oranje Fonds deze netwerken extra steun bieden, zodat zij de samenwerking kunnen versterken en zich kunnen doorontwikkelen.

Sociale initiatieven die in zo’n verband samenwerken kunnen zich tot en met 15 september 2022 aanmelden voor deelname. Er worden 15 netwerken geselecteerd, die niet alleen financiering krijgen, maar ook kennis, coaching en zichtbaarheid.

De tender start op de dag dat het Oranje Fonds de bijeenkomst Bouwen aan Sociaal Herstel houdt in Amersfoort. Op deze dag komen de bijna 100 projecten bijeen die gesteund werden middels eerdere tenders vanuit het Corona Sociaal Herstelfonds.