Roddelpraat

In Purmerend wordt achter gesloten deuren hard gewerkt aan de keuze van een nieuwe burgemeester. Tot nu toe blijven die deuren inderdaad goed gesloten, evenals de monden van de leden van de Vertrouwenscommissie. Het blijft dus nog wel even gissen naar de naam van de nieuwe burrie.

Nee, Sjors Fröhlich kwam geen sfeer proeven, hij kwam alleen kijken om een bekende actief bezig te zien

Wie wordt het? Is het een bekende of onbekende? Welnu, onlangs zat er in de raadszaal een bekende. De voormalige radiopresentator Sjors Fröhlich liet zich zien. Fröhlich is tegenwoordig burgemeester van de gemeente Vijfheerenlanden, een Utrechtse fusiegemeente waar ondermeer plaatsen als Vianen en Leerdam deel van uit maken. Die gemeente telt nog geen 60.000 inwoners en dus zou het niet gek zijn wanneer de in Noord-Holland geboren Fröhlich een stapje hoger wil en kiest voor het veel grotere Purmerend.

Kwam Fröhlich sfeer proeven? Wilde hij met eigen ogen zien hoe het er in politiek-bestuurlijk Purmerend aan toe gaat? Geen gekke gedachte. Een zekere opwinding was hier en daar merkbaar. Totdat … ja totdat duidelijk werd dat Fröhlich in de raadszaal aanwezig was om een goede bekende, (of is het zijn nieuwe vriendin?) actief bezig te zien als gemeenteraadslid.

Dit soort gebeurtenissen zijn zeer welkom in komkommertijd

Jammer, het journaille kon geen scoop presenteren. Maar dit soort gebeurtenissen zijn buitengewoon welkom in een tijd die we ook wel kennen als de ‘komkommertijd’ waarin louter komkommernieuws valt te melden.

Intussen breken we ons hoofd over wie de opvolger wordt van Don Bijl.