Purmerbuurt ontwikkelt eigen identiteit

PURMER - De Purmerfeesten barsten over een week los. Terecht. Vierhonderd jaar droge voeten, rijk akkerland, sappige weiden, kortom 400 jaar een polder om trots op te zijn. Dat mag gevierd worden.

Buurtvereniging een van de kanshebbers tijdens praalwagenoptocht op 9 juli

Eén van de hoogtepunten van de festiviteiten is de praalwagenoptocht op zaterdag 9 juli. De zeven buurtverenigingen zijn al weken, soms zelfs maanden bezig met de bouw van een praalwagen. De optocht zal een grote route rijden door de hele polder en ook de woonwijken Purmer Noord en -Zuid aandoen. Een spektakel dat je maar eens in de 25 jaar kunt zien.


Eén van buurtverenigingen is die van de Purmerbuurt. Bloembakken - met daarin ook het Purmerzeewijf - sieren de wegbermen, de praalwagen is bijna klaar en zal zaterdag strijden om de hoofdprijs. Natuurlijk doet de buurt mee aan alle andere activiteiten, zoals het beachvolleybal, de kleirace, de zeskamp en de strobalenrace. En alsof dat nog niet genoeg is heeft Daniël te Lindert, één van de buurtbewoners, nu ook nog een heus wapen gemaakt waar de Purmerbuurt trots op is.

Het wapen siert de bloembakken in de wegberm en zal ook overigens gebruikt worden om de identiteit van de buurt te onderstrepen. Het wapen van de Purmerbuurt is niet zo maar een schild. Nee, er is diep nagedacht over wat de Purmerbuurt nu zo bijzonder maakt.


Reken maar dat ze daar in de Purmerbuurt straks vol trots achter hun eigen wapen gaan staan.