Toeslag

HOLLANDS KROON - Meer inwoners van Hollands Kroon kunnen vanaf 1 januari gebruik maken van de individuele inkomenstoeslag! De inkomensgrens is namelijk iets verruimd.

Mensen met weinig geld kunnen vaak lastiger sparen. Zeker na een paar jaar een laag inkomen te hebben gehad, wordt sparen lastiger, want er komen nu eenmaal af en toe onverwachte kosten. Daarom is de individuele inkomenstoeslag in het leven geroepen.

De IIT is een extra geldbedrag wat inwoners kunnen krijgen als zij drie jaar of langer een laag inkomen hebben. Daarna is het jaarlijks aan te vragen, zolang het inkomen laag is.
Voor een alleenstaande is de IIT € 437,- per jaar. Voor echtparen, samenwonenden of alleenstaande ouders is de IIT € 624,- per jaar.

Wie komt in aanmerking?

Met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm kan misschien de individuele inkomenstoeslag verkregen worden. Hierbij wordt ook het vakantiegeld gerekend. Men moet dan wel al drie jaar of langer een inkomen hebben wat zo laag is.
110% van de bijstandsgrens is vanaf 1 januari: alleenstaande (ouders) € 1.200,-Gezin/gehuwden/samenwonend € 1.715,- Dit geldbedrag wordt door de belastingdienst niet gezien als inkomen. Het ontvangen van de IIT heeft dus geen invloed op de toeslagen die men van de belastingdienst ontvangt.

Info en aanvragen

Meer weten over de IIT of  IIT aanvragen? Kijk dan op de pagina 'Individuele inkomenstoeslag aanvragen' of bel 088- 321 5000.