KNRM schiet zeilschip ten hulp.
KNRM schiet zeilschip ten hulp. (Foto: KNRM)

Eerste reddingsactie KNRM 2022

Algemeen

ENKHUIZEN - De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) van Enkhuizen meldt dat de eerste reddingsactie van 2022 een feit is. Het team assisteerde op 12 januari een zeilschip naar veiligheid.

Het zeilschip was woensdagmiddag 12 januari onderweg van Enkhuizen naar Urk toen het schip plots kampte met motorproblemen. De hulpmelding kwam Via de KNRM Helpt app binnen. Zowel ‘de Watersport’ als ‘de Corry Dijkstra van Elk’ voerden uit naar het jacht dat ongeveer een mijl buiten de kust van Enkhuizen voor anker was gaan liggen. Met een rustig windje hebben de twee reddingboten de tweemaster veilig teruggebracht naar de buitenhaven.

KNRM Helpt app

Wie gebruik maakt van de KNRM Helpt app zal zijn positie en belangrijke geregistreerde gegevens met een oproep meegestuurd krijgen, zodat hulpdiensten je sneller kunnen vinden en beter kunnen helpen. Hiernaast bevat de app een aantal handige functies, zoals: actuele weersinformatie, vaarkaarten, knooppunten, bunkerstations, duikstekken en een logboek. Alles met het idee om je zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Het zeilschip.