Donna, Roos en Neal.
Donna, Roos en Neal. (Foto: aangeleverd)

Vuilniszak vol vuurwerk Kuipersdijk

ENKHUIZEN - Oud en nieuw ligt misschien achter de rug, maar de hoeveelheid rotzooi dat op straat ligt is nog niet helemaal verholpen. Buurtkinderen Neal, Donna en Roos leek het daarom een goed idee om zaterdag 15 januari het grasveld op de Kuipersdijk in Enkhuizen schoon te maken. Hier vonden ze veel vuurwerk.

'Complimenten dat ze dit doen'

In totaal wisten ze een hele vuilniszak te vullen met verschillende dingen, waaronder vuurwerk. Ze hadden blauwe handen van de kou, maar maakten met plezier het grasveldje schoon. Via de Facebookpagina van ‘Je bent een echte Enkhuizer als’ krijgen Neal, Donna en Roos positieve reacties op hun opruimingsactie. Zo wordt er o.a. geschreven: ‘Een lintje verdienen deze toppers’, ‘dikke pluim’ en ‘super goed gedaan hoor, alleen jammer dat het nodig is.’


Lezing Ron Zwerver bij Madjoe Enkhuizen

ENKHUIZEN - Volleybalvereniging Madjoe houdt op woensdag 9 maart een bijeenkomst met Ron Zwerver als gastspreker. Hij was één van de lange mannen die vijfentwintig jaar geleden historisch goud wonnen op de Olympische Spelen van Atlanta. Hij komt zijn verhaal vertellen in Enkhuizen, waarbij er ook de gelegenheid is om vragen te stellen.  

Maak kennis met 'Eeuwig Goud' 

De Olympische volleybalfinale tussen Nederland en eeuwig rivaal Italië werd een jaar geleden bij de NOS al verkozen tot ‘mooiste wedstrijd ooit' in de geschiedenis van de Nederlandse sport, nadat het eerder al eens werd gekozen tot 'sportmoment van de eeuw'. Ron Zwerver kreeg later dat jaar de ‘greatest of all time' award uitgereikt op de verkiezing van Volleybalkrant. De succesvolle periode van het Nederlands volleybalteam, met het Olympisch goud als ultiem hoogtepunt, staat dus nog in de geheugens van vele Nederlanders gegrift. Vijfentwintig jaar na dato brengt Ron Zwerver het boek ‘Eeuwig Goud' uit, het verhaal over de Olympische titel, de aanloop daarnaartoe en het leven erna.

Toespreken

Na zijn volleybal carrière heeft Ron Zwerver er zijn missie van gemaakt gemotiveerd talent te helpen de weg omhoog te vinden. In teamverband, als coach of als technisch eindverantwoordelijke. Met deze instelling komt Ron Zwerver op woensdag 9 maart het publiek toespreken op volleybalvereniging Madjoe. Aan het eind is er de mogelijkheid om zijn boek ‘Eeuwig goud' aan te schaffen en te laten signeren.

Aanmelden

Erbij zijn? Meld je dan gratis aan via de website van volleybalvereniging Madjoe: www.vvmadjoe.nl/lezing-ron-zwerver. Hier vind je tevens ook verdere informatie over de aankomende bijeenkomst en andere geplande activiteiten bij Madjoe.


Ron Zwerver.