Landschap van Balgzand.
Landschap van Balgzand. (Foto: aangeleverd)

Welke vogels broeden op de schorren?

DEN HELDER - Het vogelparadijs bij Den Helder aanschouwen? Er zijn maar weinig andere plekken in Noord-Holland waar je zoveel vogels bij elkaar kunt zien. Ga op zondag 22 mei met gidsen van Landschap Noord-Holland mee, met deze bijzondere vogelexcursie naar Balgzand. Hét natuurgebied dat helemaal doorloopt tot aan Denemarken.

Het broedseizoen is volop aan de gang en dat is een spannende tijd. Normaal gesproken is Balgzand afgesloten voor publiek, maar tijdens deze excursie kan je mee om zelf alle vogels te zien en de bijzondere sfeer te beleven.

Broedende vogels 

Broedvogels zoals, de lepelaar, tureluur, kluut, visdief, scholekster en maar liefst vier soorten meeuwen, broeden hier graag op de schorren langs de dijk. Vlak bij hun rijk gedekte tafel: de wad bodem. Balgzand biedt ook een goede rustplaats voor trekvogels, zo goed soms dat ze zelfs hun reis naar het noorden iets uitstellen. Neem een kijkje in dit mooie gebied. Een unieke kans voor ervaren vogelaars, maar ook voor natuurliefhebbers die benieuwd zijn naar de spectaculaire waddennatuur, verscholen achter de hoge dijk.

Informatie

De vogelexcursie is van 12:30 tot en met 15:00 uur vanaf vetrekpunt Natuurinformatiepunt 't Kuifje aan de Oostoeverweg 80 te Den Helder. Vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder zijn welkom. Vanaf 't Kuifje wandel of fiets je samen met de gids richting het uitkijkpunt. Er zijn fietsen aanwezig en de koffie staat klaar! Als je een verrekijker hebt is het raadzaam deze mee te nemen. Tijdens de excursie is er ook een telescoop beschikbaar. Bij voorkeur kun je reserveren. Mocht je ter plekke willen aansluiten is dat ook mogelijk, dan kun je contant gepast betalen. Meer informatie op: www.gaatumee.nl.