Een concept car, racesimulator en livestreamingplatform in één.
Een concept car, racesimulator en livestreamingplatform in één. (Foto: Ford)

Reflecterende lak Fordzilla P1

De Fordzilla P1 concept car is voor het eerst in Nederland te zien in een speciale, chroomoranje lak. Tijdens het paasweekend was de wagen te bewonderen bij de opening van de nieuwe vestiging van Racesquare in Alkmaar. 

NEDERLANDS DEBUUT MET ORANJE AFWERKING

Gamers kregen tijdens de opening de kans om plaats te nemen in de Fordzilla P1: een concept car, racesimulator en volwaardig livestreamingplatform in één. Volgens Ford weerspiegelt de unieke lak de gamers die een essentiële rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de raceauto. Daarnaast staat de oer-Hollandse kleur voor het ethos van Team Fordzilla P1: het blijven verleggen van grenzen.

Het team achter het nieuwste ontwerp ging aan de slag met een experimenteel proces. Dit proces verliep met vallen en opstaan, zodat de juiste afwerking – die tot nu toe ondenkbaar is gebleken – bereikt kon worden. Het resultaat van het vele testen is een reflecterende chroomoranje lakafwerking die op een bijna onwerkelijke manier in wisselwerking staat met licht en de omgeving. 

Amko Leenarts, Design Director bij Ford Europa: "De lak was een experiment dat we wilden uitproberen. En welke auto zou daar geschikter voor zijn dan de P1-racer van Team Fordzilla? De reflecties van deze afwerking zijn geweldig. Hopelijk vinden gamers het leuk om zichzelf erin terug te zien en waarderen ze de knipoog naar het Nederlandse debuut met de oranje afwerking."