Ook kinderen vanaf drie jaar kunnen nu voetballen bij de Blokkers.
Ook kinderen vanaf drie jaar kunnen nu voetballen bij de Blokkers. Foto: aangeleverd

v.v. de Blokkers in Blokker start met peutervoetbal

Algemeen

BLOKKER - Voetbalvereniging de Blokkers start naast het huidige ‘Champions League’-voetbal in mei met peutervoetbal voor de nog jongere jeugd. 

Veel peuters willen graag met een bal spelen. Er zijn veel sportieve activiteiten voor peuters, waarbij kennismaking met de sport centraal staat. Op dit moment komen de kinderen echter eerder in contact met andere sporten dan voetbal. Aan de voetbalsport konden kinderen tot op heden namelijk pas meedoen vanaf vijfjarige leeftijd. Daar gaat de Blokkers verandering in brengen: bij de Blokkers kunnen peuters vanaf drie jaar deelnemen aan peutervoetbal!

Peutervoetbal is er voor alle kinderen van 3 tot en met 4,5 jaar. Peutervoetbal heeft als doel om de sociale en motorische ontwikkeling te verbeteren. Tevens leren de peuters sporten met andere kinderen. Middels het peutervoetbal maakt de vereniging het gat minder groot naar teamvoetbal en kunnen de kinderen zich in hun eigen tempo ontwikkelen. Het is nog geen ‘echte’ voetbaltraining, maar het draait om het plezier van samen lekker buiten bezig zijn en spelenderwijs kennismaken met voetbal. Het goed leren omgaan met elkaar zoals dat hoort in een teamsport staat hierbij voorop. Wanneer een training peutervoetbal plaatsvindt, moet er altijd een begeleider van het kind bij aanwezig zijn. Dit om het kind op te vangen mocht er iets zijn. Overigens kan een ouder eventueel ook meehelpen bij de training.

In verband met verzekeringen is het noodzakelijk dat een kind, indien hij of zij ‘vast’ bij de kabouters komt, lid wordt van VV De Blokkers. Omdat De Blokkers graag sport en spel voor deze jonge kinderen wil stimuleren zijn hier geen kosten aan verbonden. Gratis plezier dus!

Meer informatie? Stuur een mailtje naar peutervoetbal@blokkers.nl of kijk op www.blokkers.nl . Ook mensen die de activiteiten voor de peuters willen begeleiden, kunnen zich aanmelden. De Blokkers is te vinden aan de Gildenweg 23a in Blokker.