Als hij je eenmaal kent is Dirk dol op knuffelen.
Als hij je eenmaal kent is Dirk dol op knuffelen. (Foto: aangeleverd)

HOORN - Dirk is een lieve gecastreerde kater van circa zes jaar oud. Hij is ongecastreerd gevangen in Midwoud en in het asiel bleek hij hartstikke tam te zijn.

Hij is dol op knuffelen als hij je eenmaal kent en komt dan gezellig op schoot liggen. Hij is nog wel wat onbehouwen en kan soms een tik uitdelen of even happen; dit moet men hem dus wel kunnen vergeven. Om deze reden plaatst het dierentehuis hem niet bij kleinere kinderen. Het is niet bekend hoe hij met andere dieren omgaat. Dirk loopt af en toe mank en blijkt ooit zijn middenvoetsbeentjes van zijn linker voorpoot gebroken te hebben. Dit is goed geheeld en hij redt zich er prima mee. Als hij wel weer klachten krijgt, mag hij pijnstilling daarvoor. Het zou mooi zijn als hij op zijn nieuwe adres wat beperkt buiten gaat, zodat hij het niet overbelast. Zijn nieuwe eigenaar moet hem sowieso lang genoeg binnenhouden totdat hij echt goed gewend is, voordat hij weer naar buiten gelaten wordt, om te voorkomen dat hij weer aan de zwerf zou gaan.

Let op: het dierentehuis Hoorn is alleen op afspraak geopend: 0229-218197. Dat kan vanaf 8.00 uur, om een afspraak te maken voor in de middag.