Het projectkoor.
Het projectkoor. (Foto: aangeleverd)

EROÏCA in Bonifaciuskerk

MEDEMBLIK - Muziekliefhebbers kunnen zaterdag 14 en zondag 15 mei, in de Bonifaciuskerk aan het Kerkplein in Medemblik, genieten van de expressieve muziek van Ludwig van Beethoven. Een professioneel orkest speelt de epische Symfonie nr.3, EROÏCA en het Bonifacius Projectkoor treedt op met de eigenzinnige Mis in C, begeleid door het orkest, met medewerking van vier solisten. De leiding is in ervaren handen van dirigent Jan Laan. De Stichting Pieter Backer Orgel biedt hier een prachtig Beethoven-programma in zijn 252e geboortejaar.

Ludwig van Beethoven schreef zijn derde symfonie tussen 1802 en 1804. Geïnspireerd door de Franse Revolutie en met een jubelende finale,'waarin menselijke vrijheid en gelijkwaardigheid in de muziek is vereeuwigd'. Beethoven gaf aan zijn eerste mis een persoonlijk en origineel tintje, 'combineerde serene waardigheid met orkestrale harmonie' en het resultaat is verrassend mooi: een hoopvol pleidooi voor vrede.

Voor de uitvoering zijn vier solisten uitgenodigd, waarvan drie studenten van het Conservatorium Amsterdam die met deze gedegen opleiding met verve het podium van de Bonifaciuskerk eer aan doen: Elisa Maayeshi –sopraan (onlangs 'Jonge held' in Podium Witteman), Femke Hulsman - alt, André Lopes - tenor en Pierre Mak - bas.

Bestel kaarten, á 25 euro, voor 14 mei om 20.15 uur of 15 mei om 14.30 uur via breemed@quicknet.nl of www.ticketkantoor.nl/shop/beethoveneroicam.

Kinderen tot en met 17 jaar betalen 15 euro.

Ludwig van Beethoven.