Wat gaat Rus Poetin doen?

Wat als de Russen ons Europa gaan bombarderen? Is dit realistisch? Of, erger nog, hun legers gaan ons bestormen? Net als de Hunnen in de vijfde eeuw op hun kleine paardjes vanuit Centraal-Azië door Europa trokken? Deze waren in hun tijd berucht om de verwoestingen die ze veroorzaakten. Hoewel, het waren geen echte Russen, maar toch?

Maar goed, ze moeten hun leger dan te bevoorraden met benzine of diesel, die momenteel hier volop aanwezig is. Maar zonder betaalpas kunnen zie niet tanken, toch? En zonder stroom is er geen benzinepomp die werkt. Dus de Russische voertuigen lopen hier vast op de onze wegen, zou je zeggen. De benzinetank raakt vroeg of laat leeg...

En de afstand naar Medemblik is wel erg ver. De Duitsers vergiste zich indertijd ook toen deze naar Moskou gingen om de oorlog te winnen. De atoomraket: is dit voor hun de oplossing? En dan? Ik lees dat dit onwaarschijnlijk is. 'Maar als de vos zijn passie preekt... boer pas op je kippen’. De straling van een dergelijke aanval met atoomwapens maakt dat er niets meer is om in of voor te leven. Daar kan de Rus natuurlijk ook niets mee. Er wonen in Rusland ruim 150 miljoen mensen, waarvan het grootste gedeelte helemaal niet wil vechten. Wat voor nut heeft het voor Poetin om de wereld op zijn kop te zetten? Ja, Rusland wil een buffer, tussen de NAVO-landen en hun eigen land. De Duitsers hebben tijdens de oorlog van 1940-45 daar meer dan afschuwelijk huisgehouden. Eigenlijk moet ik dit niet vermelden, met al dat geduvel in de Oekraïne, maar analytisch gezien is het mogelijk dat Amerika Rusland te machtig vindt worden. Russen helpen Oosterse landen boven de Middellandse zee. Daar hebben wij als westerling, geen invloed of controle over. Maar Russen zijn ook een gevaar voor de wereldvrede. De wereld zit vreemd in elkaar. Met dood en verderf en veel menselijk leed door de oorlogsindustrie als gevolg.

Reacties naar peter.koomen300@gmail.com.