Doe je best tijdens de melkwegrace.
Doe je best tijdens de melkwegrace. (Foto: aangeleverd)

Campina open boerderijdagen

REGIO - Boerenfamilies openen op 27 mei en 6 juni de staldeuren voor publiek. Het is de vijftiende keer dat Campina de Open Boerderijdagen verzorgt en mensen de kans geeft om kennis te maken met het boerenleven. 

Voor jong en oud is van alles te beleven op het boerenerf: van een boerderijrondleiding tot leuke en leerzame spelactiviteiten. Zo laat de boer zien hoe de melk van de grazende koeien in de wei terechtkomt in het glas thuis op tafel. Het hele gezin kan producten proeven en activiteiten doen die horen bij het boerenleven. Voor kinderen zijn er allerlei spellen, zoals racen op skippykoeien, levensgroot memoryen, melkpakken vissen en een uitdagend parcours afleggen. Ook is er een boerenphotobooth en kunnen kinderen zich laten schminken. Aan het eind van de dag verdienen ze een koe-medaille en boerderijbewijs.   

Bezoekers kunnen de verschillende Campina-producten (blind)proeven in de zuivelbar. Ambassadeur en Olympisch schaatser Sven Kramer is op de Meentboerderij in Hilversum aanwezig om meer te vertellen over het belang van zuivelproducten in combinatie met een actieve levensstijl om gezond en fit te blijven. 

Alle deelnemende boerderijen zijn open van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis.

De familie Van der Meer, Westfriesedijk 35 in Winkel en familie Bax, Zuideinde 260 in Westzaan zijn 27 mei open voor bezoekers en op 6 juni zijn dat de familie Groot, Westeinderweg 20 in Wognum en familie Groot, Blokkerweg 2 in Zuidschermer. Meer boerderijen staan op www.campina.nl/boerderijdagen.

Geef de koe de juiste voeding.
Pak die koe en skippy er op los.
Weet jij wat je proeft?
Wie vang de meeste met melkpak vissen?
Uh, welke hoort nu bij???