Lekker in beweging.
Lekker in beweging. (Foto: Seventyfour - stock.adobe.com)

Seniorenuitje in Wieringerwerf

WIERINGERWERF - ‘Dit is de eerste keer dat ik er weer eens uitga’ was een veel gehoorde opmerking bij de start van de busreis naar Luttelgeest. Leden van de Stichting De Tweede Helft Wieringerwerf verzamelde op 18 mei bij de Cultuurschuur. Het laatste seniorenreisje voor de leden van de Seniorenverenigingen uit Hollands Kroon was in 2019 naar Rotterdam, de Euromast en een vaartocht door de havens. 

Verhalen kwamen los

Drie jaar moesten zij net als iedereen wachten op een volgende mogelijkheid. De reiscommissie van destijds bleek niet meer in staat om voor de drie Seniorenverenigingen uit de Wieringermeer iets te organiseren. Gewoonweg, omdat er geen vrijwilligers waren voor de commissie.

60 jaar later

Daar was Willem Steenbakker de secretaris van de Tweede Helft, hij besloot zelf iets te organiseren. In overleg met busonderneming BAK uit Alkmaar kwam de Orchideeënhoeve in Luttelgeest naar voren. Er waren 47 aanmeldingen en die groep ging dus mee. Tijdens de reis reden zij over de Afsluitdijk, waar zij vanuit de bus konden zien hoe er gewerkt werd. Buschauffeur Peter wees op het monument van Ingenieur Lely die voor de Wieringermeer een belangrijke rol heeft gespeeld.

Bij aankomst werd er genoten van koffie met gebakt. Even later werd er gewandeld door een prachtig park, het was genieten geblazen. Deelnemers beschreven het gevoel alsof zij liepen door de tropen. De vlinders in de grootste vlindertuin van Europa verstevigden dit beeld. De warmte in de kassen zorgde ervoor dat een deel van het gezelschap de buitenlucht opzocht. Daar kwamen verhalen los.

Na 60 jaar nog steeds gelukkig

Een stel vertelde dat zij elkaar op deze dag zestig jaar geleden in Amsterdam voor en na het schriftelijk eindexamen hadden getroffen. Het eerste contact was op 17 mei 1962. Nu na 60 jaar zijn zij nog steeds samen en gelukkig.

Op het einde van de middag kon de terugtocht beginnen. Bij Van der Valk hebben zij gedineerd. De Stichting hoopt dat het weer een jaarlijks uitje wordt, waarbij ook andere Senioren Clubs zich kunnen aansluiten.