Roon Staal.
Roon Staal. (Foto: aangeleverd)

Roon Staal zoekt groeiend publiek op

HIPPOLYTUSHOEF - Na de Lente Tour trekt de 42-jarige zanger, componist, pianist en acteur Roon Staal weer door ons land met zijn Zomer Tour. Hij gaat langs 14 locaties in 10 provincies. De tour start op 9 juni en eindigt op 1 juli. Staal zingt met overtuigingskracht bekende covers en eigen werken. Hij begeleidt zichzelf achter de piano.

Vrijdag 10 juni

Het concert te Hippolytushoef in de Hippolytuskerk vindt plaats op vrijdag 10 juni. De aanvangstijd is 20:00 uur. De locatie is een half uur voor aanvang van het concert geopend.

Musicals

Al op 11-jarige leeftijd speelt Roon Staal, neef van de bekende Groninger Ede Staal, de rol van Gavroche in de nationale hit musical ‘Les Misèrables’. Hij volgde piano- en zanglessen in zijn jeugd. Na de musical ‘Les Misèrables’ volgden rollen in de musicals ‘Tommy’ in 2002, ‘Rembrandt’ in 2006 en de succesvolle musical ‘Petticoat’ in 2010. In de rockopera ‘Tommy’ speelde Roon Staal de doofstomme en blinde jongen Tommy.


Het nummer ‘Help Me Through The Night’ van oom Ede coverde hij in 2000 met zijn broer Roelf, een lied dat de basis legde voor Staal’s verdere muzikale carrière. Een jaar later brengt Roon Staal zijn eerste studioalbum ‘The Journey’ uit, opgenomen in de Jersey Rock Studio’s van de Britse singer-songwriter Gilbert O’Sullivan.

De kleinschalige concerten in akoestiekrijke kerken geven een intieme sfeer tussen het publiek en Staal. Concerten zijn er naast Nederland ook in het buitenland geweest: In de Verenigde Staten, Japan en Rusland. Binnenkort ook in Duitsland.

Intieme sfeer

Je bent van harte uitgenodigd om het concert bij te wonen van de Zomer Tour in Hippolytushoef. In de pauze of na het concert kun je een kijkje nemen bij de cd tafel waar er gelegenheid is om uw CD te laten signeren door Roon Staal. Reserveren kan online via www.roonstaal.com of telefonisch via 06-15403125.