Gebied in Wieringen.
Gebied in Wieringen. (Foto: aangeleverd)

Tuinen, inspirerende kunst en muziek

WIERINGEN -  Al voor de twintigste keer organiseert de Soroptimistclub Wieringerland een tuinenronde over Wieringen. Ook dit jaar zijn er weer mooie tuinen te bezichtigen, is er inspirerende kunst te zien en fijne muziek te horen. Uiteraard bakken zij weer taarten en is er koffie en thee. Kom naar Wieringen en wandel, fiets of rij langs onze route!

Toepasselijke kunstvorm

Afgelopen 20 jaar hebben er al meer dan 100 tuinen meegedaan op Wieringen. Niet alleen mensen uit de regio komen langs, ook bezoekers van buiten Wieringen komen langs om te genieten van het mooie landschap en de bijzondere tuinen. Kunst is er ieder jaar terug te vinden, dit jaar van Bastiaan Meijer bijvoorbeeld. Hij heeft insectenhuisjes gemaakt, een kunstvorm die toepasselijk is bij de tuinronde. Ter ere van de tuinronde heeft hij schaalmodellen van drie bijzondere Wieringer huisjes gemaakt.

Huisjes

De bovengenoemde kunstobjecten zijn te vinden bij de Heidense Kapel op de begraafplaats van Stroe, Stevinsluis nummer 5 en Museumboerderij Jan Lont op Stroe. De tuin waar de insectenhuisjes staan doet voor de derde keer mee. Dit jaar doen er natuurlijk ook weer nieuwe tuinen mee. Ieder jaar gaat de organisatie op bezoek bij Wieringers om hen enthousiast te maken over het deelnemen aan de tuinronde.