Alleen als je stilstaat

NOORD HOLLAND - Tijdens de actieweek ‘afleiding in het verkeer’ heeft het team verkeer van de eenheid Noord-Holland 897 bekeuringen uitgeschreven voor het gebruik van telefoons tijdens het rijden. Daarnaast werden er nog 138 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere rijden zonder rijbewijs, geen gordel en te hard rijden.

Afleiding is een van de grootste oorzaken waardoor ongevallen in het verkeer ontstaan. In de meeste gevallen is een bestuurder afgeleid door het gebruik van de mobiele telefoon. Je telefoon gebruiken tijdens het rijden kan gevaarlijke situaties voor jezelf en voor je medeweggebruikers opleveren. Laat je telefoon en andere apparaten liggen tijdens het rijden. Handsfree muziek luisteren en bellen mag wel. Toch je telefoon in je handen willen hebben? Doe het alleen als je stilstaat.

Gemak

Vanuit die touringcar hadden de agenten een duidelijk overzicht op bestuurders en zagen ze of zij hun telefoon vasthielden tijdens het rijden. Door het hoge aantal staande houdingen en bekeuringen blijkt dat deze actie nog steeds nodig is.