Rode klaver.
Rode klaver. (Foto: aangeleverd)

Snoepen uit eigen tuin

WIERINGERWAARD - Wat veel mensen niet weten is dat sommige vaste planten die in de siertuin groeien gewoon eetbaar zijn. Neem bijvoorbeeld het jonge blad van de vrouwenmantel, Alchemilla mollis, deze kan je goed gebruiken in de salade. Ook de bloemen van deze plant kunnen gedroogd worden voor in een theemengsel. 

Van de eendagslelie, Hemerocallis, is de bloem rauw een heerlijk hartig hapje, de pittige radijsachtige smaak is een bijzondere aanvulling als versiering op de salade. En vergeet het driekleurig Viooltje niet om het dessert culinair mee af te ronden. 

Voor in de salade

Natuurlijk is het ook heerlijk om te snoepen van de verse tuinkruiden. Veel kruiden zijn vaste planten, deze komen ieder jaar trouw weer met vers groen in het voorjaar. Voorbeelden hiervan zijn de bieslook, venkel, rozemarijn of oregano. Deze planten staan ook mooi in de bloemenborder, zo wordt de siertuin meteen ook een snoep tuintje. Snoepen uit eigen tuin, het kan met vaste planten, leuk om naar te kijken, lekker en gezond om te hebben. Kwekerij De Tuinstek biedt een ruim assortiment biologisch geteelde tuinkruiden en diverse eetbare vaste planten.