Kunst van Gerda Jonker.
Kunst van Gerda Jonker. (Foto: aangeleverd)

Moeder en dochter op dubbelexpositie

HIPPOLYTUSHOEF - Vanwege het Groot Fotofestival in Wieringen is de Hippolytuskerk in Hippolytushoef een deel van de zomer voor de Werkgroep Exposities Hippolytuskerk niet beschikbaar. De jaarlijkse zomerexpositie wordt daarom teruggeschoven naar de voorzomer. Deze wordt geopend op zaterdag 28 mei. De expositie eindigt op zondag 25 juli. 

De dubbelexpositie wordt verzorgd door moeder en dochter Jonker. Beide zijn van beroep beeldend kunstenares. Als kind van het eiland Wieringen is moeder Gerda geboren aan de Haukes.

Kunstenaarspad

Gerda is kunstzinnig gevormd aan de Gerrit Rietveld Academie en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten. Haar atelier heeft ze in Lelystad. Hoofdkenmerken van haar kunst zijn beeldelementen voortkomend uit natuurmotieven. Vorm en beweging bijvoorbeeld. Voor dochter Jorinde liep het kunstenaarspad via de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. De atelier van Jorinde bevindt zich in Rotterdam. Zij maakt heldere kunst die zich vooral kenmerkt in complementaire kleurcontrasten en strakke lijnen. Ze zet verwondering om in werken waar kleur bijna letterlijk van af spat.

Informatie

De opening van de expositie in de Hippolytuskerk is op zaterdag 28 mei 15:00 uur. 'De Madjes' zorgen ervoor dat de middag muzikaal opgeluisterd wordt. Iedereen is welkom om gratis langs te komen. De bezichtingen zijn van 13:30 tot 17:00 uur. Je kunt elk weekend-, feest- of werkdag komen, uitgezonderd van gewone maandagen en dinsdagen.

Afbeelding