Afbeelding
(Foto: Pixabay)

De geur van vers gemaaid gras

Na een drukke dag je hoofd even leegmaken. Het lijkt soms alsof we in een rush leven, maar om te ontspannen hoef je echt je huis niet te verlaten. Al is je tuin klein, toch is het een fijne plek in een beetje eigen natuur. Bezig zijn in de natuur heeft een aantoonbaar ontspannend effect. Bomen en planten zijn meer dan woonaccessoires. De schone lucht in je omgeving heb je aan hen te danken!

Bomen en platen zuiveren op een natuurlijke wijze de lucht. Dieren en insecten zijn er daarnaast ook erg blij mee, dit komt door het voedsel dat ze genereren. Tot en met 31 oktober vindt ook het NK Tegelwippen plaats. Het doel hiervan is zoveel mogelijk tegels in je tuin te vervangen voor groen. Je tuin wordt koeler op warme dagen en het ziet er mooier uit. Kortom, gebruik je tuin als rustpunt met veel groen en draag bij een gemeenschappelijk doel.

Balans

Volgens onderzoek van de Wageningen Universiteit draagt een natuurlijke omgeving bij aan de verbetering van de gezondheid, herstel van stress, het aanzetten tot sociaal contact, persoonlijke ontwikkeling, het bevorderen van zingeving en bewegen. Dit zijn allemaal zaken die essentieel zijn om lekker in je vel te zitten. Voorzien van groene vingers? Gebruik ze! Tuinieren heeft namelijk ook fysieke voordelen. Werk je een slag in de rondte in de buitenlucht. Tijdens het spitten, woeden en harken beweeg je veel. Je dagelijkse hoeveel squats heb je ook meteen gehad, want hoe vaak ga jij bij een flinke tuinsessie wel niet door de knieƫn!

Tegels voor groen

Kortom, duik de tuin in en ga aan de slag. Vervang je tegels voor groen en snuif de geur van vers gemaaid gras op. Het is het werken waard, zo kun je in het weekend genieten van een drankje kijkend naar je mooie gazon.