Operation Mincemeat
Operation Mincemeat (Foto: PR)

Operation Mincemeat & My Sallinger Year

SCHAGEN - Elke week heeft kinepolis een prachtig filmprogramma opgesteld. Voor jong en oud, van zogeheten Blockbusters tot mooie filmhuis pareltjes. Kinepolis belicht in Schager Nieuwsblad de hoogtepunten die de moeite waard zijn om te kijken. 

Operation Mincemeat

Vanaf 19 mei in Schagen en Den Helder 

Operation Mincemeat, gebaseerd op de bestseller van Ben MacIntyre, is van de hand van de Oscar-winnende regisseur John Madden ("Shakespeare in Love”) en de producers van "The Kings Speech”. De film vertelt het bijzondere, waargebeurde verhaal van de meest succesvolle misleiding in oorlogstijd aller tijden, een operatie die de loop van de Tweede Wereldoorlog veranderde. Het is 1943. De geallieerden zijn vastbesloten om Europa te ontworstelen aan Hitlers ijzeren greep en plannen een grote aanval op Sicilië. Maar ze staan voor een onmogelijke uitdaging: hoe kunnen ze een enorme invasiemacht beschermen tegen een mogelijk bloedbad? Twee speciale inlichtingenofficieren krijgen de opdracht om de meest briljante en bijzondere desinformatiestrategie van de hele oorlog te verzinnen, op basis van een wel heel onwaarschijnlijke geheim agent: een dode man. De film telt een ware sterrencast, met onder meer Colin Firth, Oscarwinnaar met The Kings Speech en Emmy-winnaar Kelly Macdonald (Line of Duty, Boardwalk Empire, No Country for Old Men).

My Salinger Year

Vanaf 17 mei alleen in Schagen op de dinsdagmiddag (seniorenmiddag) 

New York, de jaren 90. Na haar afstuderen droomt Joanna ervan schrijfster te worden. Ze vindt een baan als assistent van literair agent Margaret. Joanna's werk bestaat grotendeels uit het verwerken van de vele fanbrieven gericht aan de auteur J.D. Salinger, een van de belangrijkste cliënten van het agentschap. Maar hoe meer ze de soms hartverscheurende post van over de hele wereld leest, hoe meer het Joanna tegenstaat de gebruikelijke onpersoonlijke standaardbrief als reactie te sturen. Stiekem begint ze de antwoordbrieven persoonlijker te maken, met grappige en ontroerende gevolgen van dien. En terwijl Joanna hierbij de stem van de grote schrijver Salinger gebruikt, ontdekt ze die van haarzelf.

The Duke

Vanaf 17 mei alleen Schagen op de dinsdagmiddag & éénmalig op de maandagavond 24 mei in het Kinepolis Filmhuis

In 1961 steelt de zestigjarige taxichauffeur Kempton Bunton het portret van The Duke of Wellington door Goya uit de National Gallery in Londen. In zijn losgeldbrieven belooft hij het schilderij terug te geven wanneer de overheid televisie gratis beschikbaar maakt voor ouderen.

My Salinger Year