Open Tuinen.
Open Tuinen. (Foto: aangeleverd)

Zonnehoek

HIPPOLYTUSHOEF - De Zonnehoek tuin is de enige tuin die al meer dan 25 jaar opengesteld is voor liefhebbers op Hemelvaartsdag, traditie dus! De tuin staat in volle bloei met diverse borders in verschillende kleuren combinaties. 

Ada is 25 jaar geleden begonnen met de aanleg van de tuin volgens een eigen ontwerp met een speels lijnenspel en hoogte verschil. Nu 25 jaar later staan er wel 400 soorten vaste planten, mar ook rozen en fruitbomen. Het is een ware natuurexplosie. 


In de vijver met vissen en kikkers laten de groene beestjes zich op geregelde tijden horen. Er is een weegbrug uit 1947, nu omgetoverd tot het 'Het Kleinste Winkeltje van Wieringen' waar diverse soorten zelfgemaakte jam en sappen verkrijgbaar zijn. Tijdens het bezoek zijn er veel zitgelegenheden waar er koffie en thee genuttigd kan worden. De welkomstwimpel an de Slingerweg 127 wappert van 11:00 tot 17:00 uur. De toegangsprijs is 4,- euro voor de restauratie van de weegbrug. 


Met de auto naar de tuin komen is geen probleem, er zijn parkeergelegenheden genoeg. De tuin is deel rolstoel-toegankelijk, ook is er een toilet aanwezig. 

Afbeelding