Merel van Vroonhoven beklom een fikse carrièreladder. Nu deelt zij haar verhaal.
Merel van Vroonhoven beklom een fikse carrièreladder. Nu deelt zij haar verhaal. (Foto: Aangeleverd)

Van bestuurskamer naar klaslokaal

SCHAGEN - Merel van Vroonhoven komt vrijdagavond 20 mei 19.30 uur naar Boekhandel Plukker Schagen om een lezing te geven over haar boek "De stap". Ze vertelt over haar keuze om op het hoogtepunt van haar carrière te kiezen voor de overstap naar het onderwijs en over haar ervaringen in het onderwijs. Reserveren kan via: info@boekhandelplukker.nl. Kaartjes 10 euro incl. consumptie. 

Voordat Merel van Vroonhoven het onderwijs in ging bekleedde ze meer dan twintig jaar lang verschillende bestuursfuncties bij Nationale Nederlanden, ING, Nederlandse spoorwegen en de Autoriteit Financiële Markten. In 2012 werd ze gekozen tot Topvrouw van het jaar omdat ze geldt als “een lichtend voorbeeld van de vrouwelijke leiderschapsstijl die uitgaat van verbinding.” Gedurende haar hele carrière zet ze zich in voor inclusie en diversiteit. In 2019 maakte ze de overstap van bestuurskamer naar het klaslokaal. Ze geeft nu les aan kinderen in het speciaal onderwijs, vervult bestuurlijke rollen om de kloof tussen de praktijk en de bestuurskamer te verkleinen en schrijft en spreekt over haar ervaringen en analyses. In haar boek, De Stap, vertelt ze voor het eerst het verhaal van haar carrière. Een unieke inkijk in de dilemma's van de directiekamers, en een persoonlijk, openhartig verhaal over hoe ze als vrouw steeds verder omhoog klom in een door mannen gedomineerde wereld, en de top bereikte. Merel van Vroonhoven: "Ik maak mij sterk voor een inclusieve samenleving. Dat is voor mij een wereld waarin mensen gelijk worden behandeld, iedereen meedoet en waarin verschillen niet alleen worden herkend en erkend, maar ook worden gewaardeerd en benut”. 

Kaartjes reserveren voor de lezing kan in de boekhandel of via info@boekhandelplukker.nl. Toegang is 10 euro incl. consumptie. Meer info: www.boekhandelplukker.nl