Vier het Leven wil ouderen de kans bieden om deel te nemen aan sociaal-culturele activiteiten. Daardoor blijven zij betrokken bij de samenleving en voelen zich minder eenzaam.
Vier het Leven wil ouderen de kans bieden om deel te nemen aan sociaal-culturele activiteiten. Daardoor blijven zij betrokken bij de samenleving en voelen zich minder eenzaam. (Foto: aangeleverd

Stichting Vier het Leven ook actief in regio Hoorn

Algemeen

HOORN - Cultuur inspireert en brengt mensen samen. Toch is het voor veel kwetsbare ouderen niet vanzelfsprekend om te kunnen genieten van een concert of een theatervoorstelling. Daarom leek het twee vriendinnen in 2005 een mooi idee om, wanneer zij tóch zelf een voorstelling bezochten, ouderen uit hun woonplaats mee te nemen naar het theater. Inmiddels is Stichting Vier het Leven uitgegroeid tot een landelijke organisatie die actief is in 280 gemeenten en mag rekenen op de hulp van 1700 betrokken vrijwilligers! In de regio Hoorn is de stichting ook actief en worden bezoekjes gebracht aan Cinema Oostereiland en Schouwburg Het Park. 

Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen die nog graag uitgaan maar dit zelf niet meer kunnen organiseren, of niet graag alleen op stap gaan. De kracht van de stichting zit in de persoonlijke aandacht en het wegnemen van drempels. De ouderen worden thuis opgehaald door een vrijwilliger en samen met leeftijdsgenoten gaan zij naar een theatervoorstelling, een concert, een film of het museum. Aan een voor Vier het Leven gereserveerde tafel drinken zij vooraf een kopje koffie en een drankje in de pauze. Na afloop worden alle gasten weer thuisgebracht. Gezellig op pad met een klein clubje mensen waar je een middag of avond lang bij hoort. 

Enthousiasme

Oprichter Annerieke Vonk: “De gemiddelde leeftijd van onze deelnemers is 84 jaar. Wanneer je minder mobiel wordt en er tegelijkertijd mensen in je directe omgeving wegvallen, wordt het steeds lastiger om eropuit te gaan. Dan zit je noodgedwongen veel thuis en ligt eenzaamheid op de loer terwijl je eigenlijk nog graag wil genieten van het leven. Voor deze groep ouderen zetten onze behulpzame vrijwilligers zich graag en met veel enthousiasme in!”

Geïnteresseerd in het programma-aanbod in de regio? Ga dan naar www.4hetleven.nl of bel met 035-5245156. In mei viert Vier het Leven haar zeventiende verjaardag.