De leerlingen waren tijdens het uitwisselingsproject te gast op basisschool Ichthus in Hoorn.
De leerlingen waren tijdens het uitwisselingsproject te gast op basisschool Ichthus in Hoorn. Foto: aangeleverd

Kinderen uit Tsjechië en Slowakije te gast op basisschool Ichthus in Hoorn

Algemeen

HOORN - In het kader van een Erasmus+ programma over Robotica bezochten dertig kinderen uit Príbram (Tsjechië) en Kežmarok (Slowakije) afgelopen week Hoorn. Ze waren te gast op basisschool Ichthus in de Grote Waal in Hoorn en ondernamen activiteiten samen met kinderen uit groep 8 en de intermezzo-groep van de Ichthus. 

Tijdens deze week leerden de kinderen uit de verschillende landen onderling communiceren in het Engels. Daarnaast werd aandacht besteed aan robotica met OZO-bots (programmeerbare robots). De leerlingen maakten een ‘stad van de toekomst’ waar deze OZO-bots doorheen kunnen rijden.

De buitenlandse kinderen leerden Hoorn, Nederland en het Nederlandse schoolsysteem kennen. Volgend schooljaar gaan kinderen van de Ichthus zich nog verder verdiepen in Robotica. Er wordt dan gewerkt met programmeerbare Lego en virtual reality en daarnaast bezoeken de kinderen uit Nederland de steden Príbram en Kežmarok. Leerkrachten krijgen in dit internationale programma les in het werken met deze nieuwe technieken. Príbram en Kežmarok zijn zustersteden van Hoorn. Stichting Netwerk heeft een groot deel van de organisatie van deze uitwisseling verzorgd en heeft voor veel leuke naschoolse activiteiten gezorgd. Het was een prachtige week vol met leuke activiteiten en mooie, internationale ontmoetingen.