Internationale Kinderhulp Nederland zorgt voor wees- en verlaten kinderen
Internationale Kinderhulp Nederland zorgt voor wees- en verlaten kinderen (Foto: aangeleverd)

IKN geeft kinderen een toekomst

MEDEMBLIK - Internationale Kinderhulp Nederland (IKN) zorgt al meer dan 28 jaar voor wees- en verlaten kinderen. IKN ondersteund wereldwijd twaalf projecten en is sinds 2020 gevestigd in Midwoud. De organisatie in Nederland maakt deel uit van de internationale organisatie International Children’s Care (ICC).

De projecten hebben een uniek programma: de kinderen krijgen niet alleen eten en een dak boven hun hoofd, maar hen wordt een thuis gegeven waar zij opgroeien in een veilige liefdevolle familiesfeer.

Om dat voor elkaar te krijgen is de opzet van een kinderdorp ontwikkeld. In plaats van een grote groep kinderen in één gebouw worden de kinderen gehuisvest in een gezinswoning. De huisouders zijn altijd een echtpaar uit de omgeving en vormen samen het gezin voor een groep van tien tot twaalf wees- of verlaten kinderen. Op deze wijze krijgen de kinderen een normaal leven en kunnen ze een toekomst opbouwen.

Na de basisschool volgen de kinderen een beroepsonderwijs of gaan naar de universiteit. Op het moment dat ze volwassen zijn en op eigen benen staan verlaten ze het kinderdorp. Vaak ziet de stichting dat de kinderen betrokken blijven bij het kinderdorp en als vrijwilliger helpen. 


IKN zoekt vrijwilligers die graag kinderen helpen. 

Vrijwilligers zijn nodig die:

oude metalen/oude kleding willen verzamelen;

administratief werk willen doen;

fondsen werven bij bedrijven en vermogensfondsen/subsidies;


Ons team versterken? Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@internationalekinderhulp. 


Doneren of donateur worden? Kijk voor meer informatie op www.internationalekinderhulp.nl.