De bijeenkomst van 17 mei.
De bijeenkomst van 17 mei. (Foto: gemeente Medemblik)

Voorbereiding opvanglocatie Sorghvliet

MEDEMBLIK - De gemeente begon maandag 23 mei met de inrichting van de tweede opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Dit is in een vleugel van verzorgingshuis Sorghvliet in Andijk. De gemeente verwacht ongeveer zestig tot zeventig Oekraïense vluchtelingen op te gaan vangen op deze locatie.  

Zwemles voor Oekraïense kinderen haalbaar?

In samenwerking met de dorpsraad Andijk organiseerde de gemeente op dinsdag 17 mei een informatiebijeenkomst over de opvanglocatie. De burgemeester sprak over de opgave van de gemeente Medemblik. Van de projectleider kregen de aanwezigen uitleg over de inrichting van de opvanglocatie. De dorpsraad van Opperdoes vertelde over hun ervaringen met de opvanglocatie aldaar. Daarnaast konden inwoners uit Andijk vragen stellen over de plannen. 

De veel gestelde vragenlijst is binnenkort te lezen op www.medemblik.nl. Ook is er door de dorpsraad een verslag gemaakt en gedeeld via www.andijkernieuws.net.


Uit deze bijeenkomst zijn een aantal punten naar voren gekomen waar de gemeente aankomende periode mee aan de slag gaat. Zo kijkt de gemeente naar bepaalde onderhoudsaspecten en onderzoekt het of zwemles voor Oekraïense kinderen te realiseren is. 

Verslag bijeenkomst op www.andijker nieuws.net