Huttendorp Abbekerk.
Huttendorp Abbekerk. (Foto: Fred Stapersma)

'Blij dat het weer kan en trots dat de vrijwilligers weer willen'

MEDEMBLIK - Het huttenbouwproject Kinder Spel & Bouw vindt dit jaar voor de 22e keer plaats tijdens het Hemelvaartsweekend (26 tot en met 29 mei). ''We zijn onwijs blij dat het na twee jaar weer kan, maar vooral trots dat de vrijwilligers weer bereid zijn zich hiervoor een week vrij te maken. Zonder hen kunnen we de kinderen niet zo'n fantastisch feestweekend aanbieden', aldus bestuurslid Marsja Ros.

Jaarlijks komen zo'n 275 basisschoolkinderen uit Abbekerk, Lambertschaag, Hauwert, Midwoud, Oostwoud, Twisk en Opperdoes naar de ijsbaan in Abbekerk om hun mooiste hutten te bouwen. Het weekend wordt feestelijk afgesloten met de fakkeloptocht en slapen in de zelfgemaakte hut. Ook dit jaar komen de kleuters sfeerproeven op het terrein. Zij timmeren een aantal uurtjes mee om op deze manier kennis te maken met het project. Een groep van ongeveer honderd vrijwilligers zet zich met veel enthousiasme in om dit weekend te laten slagen; ze helpen bij de bouw, verzorgen de catering voor vrijwilligers en bezetten de EHBO-post. 

In verband met de bouw van huizen op de ijsbaan, is dit het laatste jaar op de huidige locatie. Vanaf volgend jaar wordt het huttendorp in het park naast zwembad de Spetter in Abbekerk gehouden.

Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/kinderspelenbouw of www.instagram.com/kinderspelenbouw.