Het werk van Mark Steltenpool, houtdraaier.
Het werk van Mark Steltenpool, houtdraaier. (Foto: aangeleverd)

Ervaar Kunstroute Drechterland

Algemeen

DRECHTERLAND - Steevast het derde weekend in juni wordt de Kunstroute Drechterland georganiseerd. Op zaterdag 18 en zondag 19 juni bent u van harte welkom bij meer dan 50 professionele- en hobbykunstenaars in hun ateliers en prachtige tuinen langs de route door de dorpen Hoogkarspel, Westwoud, Venhuizen, Hem, Oosterleek, Wijdenes, Schellinkhout en Oosterblokker. De open ateliers zijn te herkennen aan de gele vlag.

Nieuw in deze editie zijn de extra expositie locaties Het Streekpunt in Hoogkarspel en het kerkje van Oosterleek. Daarnaast wordt ook geëxposeerd in de prachtige Bamboetuin in Schellinkhout. Op locaties in Venhuizen en Wijdenes zijn de werken van “Young Artists” te zien, zie hiervoor ook de website www.kunstroutedrechterland.nl/youngartists.

Overvolle gids

In de overvolle Kunstroute gids staan alle exposanten en is een goede plattegrond en fietsroute te vinden met daarin getekend de open ateliers en expositieplekken. Ook wordt aandacht besteed aan de sponsoren en begunstigers, zonder hun financiële steun is de Kunstroute niet mogelijk. De gidsen zijn bij iedere deelnemende kunstenaar en in de diverse bibliotheken gratis te verkrijgen. Langs de route is natuurlijk ook gedacht aan de mens. Er is koffie met lekkers bij o.a. eetcafé ’t Ken-net en bij de Roode Leeuw in Venhuizen. De gids is een goede leidraad voor de bezoekers.

Fiets en autoroute

Net als voorgaande jaren is de interactieve fiets- of autoroute beschikbaar, die iedere bezoeker ook zelf op de website kan uitstippelen. De kaart is op de mobiele telefoon of tablet te raadplegen en zo kan iedere bezoeker gemakkelijk de adressen van de exposanten en de horecagelegenheden vinden. Kortom een volle en uiterst afwisselende kunstroute dit jaar. Iedereen is welkom om deze te ervaren!