De jeugdleden van Debutade zijn al begonnen met het maken van happy stones.
De jeugdleden van Debutade zijn al begonnen met het maken van happy stones. (Foto: aangeleverd)

Happy stones actie Oekraïne

REGIO - Tijdens de coronaperiode is het maken van happy stones in Nederland echt gaan leven. Om mensen in deze moeilijke tijd een hart onder de riem te steken werden de stenen buiten verstopt. Het doel van deze stenen was om mensen gelukkig te maken. Als er op dit moment mensen zijn die wel een beetje geluk kunnen gebruiken zijn dat wel de mensen in Oekraïne. Daarom wil Teekengenootschap Debutade in Hoorn geld inzamelen voor Giro 555 door het maken en verkopen van Happy Stones.

Workshops op zondag 26 juni

De jeugdleden van Debutade zijn hier al mee begonnen tijdens hun les op zaterdag, maar ook uit andere groepen zijn er leden die graag mee willen doen. Er zijn twee workshops onder leiding van Violetta Cordes op zondag 26 juni in het atelier van Debutade, Breed 12 van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.30 uur voor kinderen van zes tot twaalf jaar. Kosten zijn negen euro, voor stenen en materiaal wordt gezorgd. Aan de jongeren wordt gevraagd om hun beschilderde stenen te verkopen in familie- en vriendenkring voor drie euro per stuk ten bate van de actie Oekraïne. De actie is aangemeld bij Giro 555. 

Donatie

In de zomerperiode en in september komen er ook workshops voor volwassenen. De stenen worden ook verkocht op de kunstmarkt in september en tot die tijd worden ze in de etalage geëxposeerd met daarbij een uitleg over de actie. Wie de actie wil steunen, kan het ingezamelde geld of een donatie doen via de website (www.debutade.nl) via de link 'Actie voor Oekraïne'.