Kinderen van zes tot en met vijftien jaar kunnen meedoen aan een Run-Bike-Run of minitriathlon.
Kinderen van zes tot en met vijftien jaar kunnen meedoen aan een Run-Bike-Run of minitriathlon. Foto: aangeleverd

Al meer dan 120 aanmeldingen IRONKIDS in Julianapark Hoorn

Algemeen

HOORN - In het Julianapark in Hoorn vindt vrijdag 24 juni vanaf 16.00 uur IRONKIDS Westfriesland plaats. Kinderen van zes tot en met vijftien jaar kunnen meedoen aan een Run-Bike-Run of minitriathlon over delen van het parcours waar op zaterdag 25 juni en zondag 26 juni de volwassenen tijdens de IRONMAN 70.3 Westfriesland hun topprestatie leveren. De aanmeldingen stromen binnen, maar er is nog plek! Inschrijven kan tot 21 juni.

De afstanden en onderdelen van IRONKIDS Westfriesland variëren per leeftijdsgroep. Je hoeft absoluut geen topsporter te zijn om mee te kunnen doen. Als je maar van bewegen houdt en zin hebt in een sportieve en gezellige middag. Bij de finish ontvangen de deelnemers een échte IRONKIDS medaille en een IRONKIDS T-shirt. Een IRONKIDS inschrijving kost tien euro en kan via www.ironkidswestfriesland.nl . Op deze website is ook meer informatie te vinden over de parcoursen, benodigde materialen en leeftijdscategorieën.

In samenwerking met Team Sportservice Westfriesland en Beweegmanagement Hoorn wordt op alle basisscholen in Westfriesland aandacht besteed aan de triatlonsport. Beweegmanager van Hoorn Matthijs van den Bergh Broerse zegt: “De combinatie van verschillende sporten zorgt er voor dat de kinderen zo enthousiast zijn tijdens de IRONKIDS. Maar ook het wisselen van de ene naar de andere activiteit zorgt voor een lach op het gezicht van de jonge deelnemers.”