De haven telt 180 ligplaatsen.
De haven telt 180 ligplaatsen. (Foto: aangeleverd)

WSV Hoorn bestaat negentig jaar

HOORN - Watersport Vereniging Hoorn (WSV) bestaat in juni negentig jaar en daarom vindt zaterdag 18 juni vanaf 14.00 uur een groot feest plaats. 

Er wordt een vlootschouw (admiraalzeilen) gehouden door zo'n veertig boten van de vereniging. Admiraalzeilen is een bekend fenomeen in de watersport. Op het vlaggenschip staan de burgemeester van Hoorn, de wethouder van sportzaken, het bestuur van de vereniging, alle ereleden, de oud-voorzitters en de leden van verdienste.

Zwaaien en toeteren

Het vlaggenschip gaat zo dicht mogelijk bij de kust voor anker, tussen de Schelphoek en de ingang van de haven. De optimistzeilers van de vereniging gaan in een lange rij langs het vlaggenschip en groeten dan de aanwezigen op de boot, door te zwaaien met vlaggetjes of te toeteren. Daarna volgen de grotere zeilschepen varende op hun fok. Bij het vlaggenschip laten ze als groet de fok zakken. Motorboten zwaaien weer met vlaggen of laten de scheepshoorn blazen of toeteren.


Dit spektakel begint om 14.00 uur en neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. Meer informatie over de vereniging: www.wsvhoorn.nl .