Achttiende Ter Rede van Hoorn

HOORN - De stichting Ter Rede van Hoorn verzorgt zondag 19 juni haar jaarlijkse openwater-zwemevenement in het Markermeer langs het Julianapark in Hoorn.

Van 10.00 tot 17.00 uur trotseren honderden wedstrijdzwemmers en recreanten de ‘golven van de Zuiderzee’ in wedstrijden van 500 tot 5000 meter. 

Om 10.00 uur is de ‘Slag op de Zuiderzee': Nederlands sterkste wedstrijdzwemmers gaan de strijd aan op de 5 kilometer om de titel ‘overwinnaar van de Slag’. Tot de sterksten behoren Vincent Dragt (jeugdkampioen 2019) en Hessel Robert, beiden uit Hoorn, uitkomend voor Z.V. Het Y uit Amsterdam bij trainer Hans Beenker. Deze jonge Hoornse zwemmers zijn de coronajaren goed doorgekomen en gaan allebei voor de hoofdprijs gaan in ‘hun’ wedstrijd. Met een knipoog naar het jaartal 1573 ontvangt de winnaar een bedrag van 1,57 euro maal het aantal overwonnenen.

Na de 5 kilometer volgen wedstrijden in alle leeftijdsklassen over verschillende afstanden, met om 12.45 uur een prestatietocht van 500 meter voor wie durft. Aan deze tocht kan iedereen meedoen vanaf 12 jaar (met diploma B). Op de locatie Julianapark (bij HVV Hollandia) kan worden ingeschreven tot 12.00 uur. Kosten zijn vijf euro. Het programma wordt om 15.00 uur afgesloten met een estafette van vier maal 500 meter, waaraan ook iedereen kan meedoen. Tot 14.00 uur inschrijven op de locatie. Kosten: vijf euro. 

Kijk voor meer informatie op www.terredevanhoorn.nl . Een mailtje sturen kan ook: info@terredevanhoorn.nl .