Voetbalverenigingen leveren een onschatbare waarde aan de maatschappij.
Voetbalverenigingen leveren een onschatbare waarde aan de maatschappij. Foto: aangeleverd

Always Forward Hoorn sluit zich aan bij Nationale Voetbaldagen

Algemeen

De Hoornse club viert het vijfjarig bestaan van het MVV, het maatschappelijk verantwoord verenigen. Dit is ondertussen geïntegreerd in de organisatie en erkenning als beleid met een bestuursfunctie. Met mooie ervaringen in de afgelopen tijd, waar de sociale factor van de vereniging een rol speelt. Soms in het persoonlijke leven van iemand, met een succesverhaal.

HOORN - De KNVB organiseert van 10 tot en met 12 juni de Nationale Voetbaldagen. De voetbalvereniging verbindt wekelijks honderden mensen van jong tot oud met én aan elkaar. Mensen die elkaar anders niet hadden ontmoet. Doordat voetbal overal in Nederland toegankelijk is voor iedereen, leveren alle verenigingen een onschatbare waarde aan de maatschappij. En dat wil de KNVB aan heel Nederland laten zien en met elkaar vieren. Voetbalvereniging Always Forward in Hoorn sluit zich hier bij aan.

Er is samenwerking en afstemming met onder andere 1.Hoorn, Team Sport, Stichting Netwerk, Fiolet Taaltraining, Hoorn Sportakkoord, het onderwijs, Werksaam WF en het wijkenoverleg HN-VK. Heel actueel is wat Always Forward voor meerdere mensen uit de Oekraïne heeft kunnen betekenen. Aandacht voor de ouderen, stilstaan in de Week van Respect, ondersteuning van personen met een migratie-achtergrond, stagiaires vanuit verschillende scholen en opleidingen, kansen voor mensen met moeite richting de arbeidsmarkt, kinderen met een beperking die willen voetballen, de Clean Up dag, de Regenboogweek. Er zijn nog meer activiteiten waar de voetbalvereniging actief in is, terwijl dagelijks de trainingen en wedstrijden plaatsvinden.

Met behulp van vele vrijwilligers is Always Forward een vitale club. Vrijdag 10 juni staat in het teken van de maatschappelijke betrokkenheid. Zaterdag 11 en zondag 12 juni is er - vanzelfsprekend - voetbal: het Vastenburg Jeugdvoetbaltoernooi, één van de grootste voetbalevenementen in Westfriesland. Meer informatie? Mail naar mas@alwaysforward.nl .