Spelers van Toneelvereniging Euripides in Grootebroek.
Spelers van Toneelvereniging Euripides in Grootebroek. (Foto: aangeleverd)

Jubileumstuk Euripides Grootebroek

Algemeen

GROOTEBROEK - Toneelvereniging Euripides kan eindelijk haar 75 jarig jubileumstuk vieren door het Sprookje Assepoester op de planken te brengen. Een toneelstuk waar de vereniging met heel veel plezier aan heeft gewerkt om het voor elkaar te krijgen. Het toneelstuk wordt opgevoerd op zaterdag 11 juni om 19:30 uur, zondag 12 juni om 14:00 uur en zaterdag 18 juni om 19:30 uur. Assepoester is te zien in Dorpshuis de Stek, Op den Hoef 36, Grootebroek. 

Lucette woont samen met haar lieve vader, boze en valse stiefmoeder en drie ‘verschrikkelijk gemene’ stiefzusjes. Dit onuitstaanbare stel behandelt de zachtaardige Lucette als dienstmeid en heeft haar de bijnaam Assepoester gegeven. De Koning en Koningin van het land willen dat hun zoon de Prins gaat trouwen, maar daar heeft de Prins totaal geen zin in. Helaas, pindakaas voor de Prins, want alle huwbare meisjes uit het hele land worden uitgenodigd voor een prinselijk bal waar de Prins zijn bruid zal moeten kiezen. Stiefmoeder doet haar uiterste best haar vreselijke dochters zo mooi mogelijk op te tuigen en besluit dat Assepoester niet naar het bal mag gaan. Is er nog hoop voor Assepoester om toch op het mooie prinselijk bal te verschijnen? Zal de Prins zijn bruid vinden? En wat voor snode plannen hebben de stiefzusjes en stiefmoeder nog in petto voor arme Assepoester? Er is er maar één die daar wel raad mee weet: de Fee!

Neem het hele gezin mee en kom genieten van dit prachtige sprookje en wie weet lukt het om na afloop Assepoester en de Prins een hand te geven of zelfs op de foto te gaan met de Fee.