Badminton.
Badminton. (Foto: Stockfoto)

Jubileum B.C. de Flinters

GROOTEBROEK - De badmintonclub van Stede Broec, B.C. De Flinters, viert zaterdag 4 juni hun vijftigjarige jubileum. De vereniging ziet nog steeds leden die vanaf het eerste uur bij de club aanwezig waren. B.C. De Flinters viert deze mijlbaal met leden en oud leden.

De bouw van sporthal de Kloet

Het ontstaan van de Flinters heeft alles te maken met de bouw van sporthal de Kloet. Deze kwam in 1970 klaar en dat was voor het toenmalig bestuur aanleiding om een badminton vereniging op te richten. Dit werd B.C. de Flinters, ook de naam van onze vereniging heeft te maken met de Kloet want het onderste gedeelte van een kloet is een flint ,vandaar de naam Flinters. Al snel groeide de club uit tot een vereniging met zowel senioren als junioren. In de hoogtijdagen had  B.C. de Flinters ruim 300 leden. Het werd een club met veel sportieve en gezellige hoogtepunten. In dezelfde periode werd op een redelijk hoog niveau gespeeld. De club heeft een hoop talenten zien komen en gaan, waaronder toppers als Jeroen van Moorst, Monique Slaman en Monique v d Wouden.

Jubileumviering

Jij komt toch ook naar ons feest? Aan het feest zijn geen kosten verbonden, hapjes en drankjes zijn voor onze rekening, want wie jarig is trakteert! Wel is het belangrijk om even een mailtje te sturen naar moniqueslaman@hotmail.com dat je graag wilt komen en met hoeveel personen je komt, zodat Monique je op de gastenlijst kan zetten. Tot dan!