Gezellige drukte tijdens de avondwandelvierdaagse in Obdam.
Gezellige drukte tijdens de avondwandelvierdaagse in Obdam. (Foto: aangeleverd)

Doe mee met de avondwandelvierdaagse in Obdam

Sport

De avondwandelvierdaagse vindt van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 juni gehouden in Obdam. Deze twaalfde editie wordt verzorgd door Victor Gymsport Vereniging Obdam. Deelnemers wandelen de vijf of tien kilometer en het start- en eindpunt is bij dorpshuis de Brink, aan de Dorpsstraat.

Om vier dagen te wandelen kost het de deelnemer 3 euro. Inschrijven kan via www.victor-obdam.nl. De wandelpaspoorten kunnen op zaterdag 4 juni van 10.00 tot 12.00 uur worden opgehaald in de Brink om een wachtrij te voorkomen op 7 juni. Ook dan kan men de wandelpaspoorten vanaf 18.00 uur ophalen of zich ter plekke inschrijven. De gezamenlijke start is elke dag om 18.30 uur, behalve woensdag dan tien minuten eerder.

Aan elke dag is een bepaalde dresscode gekoppeld; dinsdag oranje, woensdag rood, donderdag wit en vrijdag blauw.

Na afloop van de wandelingen worden rond het dorpshuis activiteiten gehouden voor jong en oud

Gedurende het hele evenement wordt het thema Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst onder de aandacht gebracht. Dit in samenwerking met gemeente Koggenland. Voor de jeugd is het belangrijk om voldoende te bewegen en gezond te eten en dit al op jonge leeftijd aan te leren. Deelnemers kunnen tijdens de avondwandelvierdaagse een gezonde selfie maken en zet die op de Facebookpagina van Victor Gymsport Obdam. Zij kunnen leuke (sportieve) prijzen winnen.

Langs mooie plekjes wandelen in en rond het dorp.
Doe mee met de avondwandelvierdaagse in Obdam.
Een mooie route door de natuur.