Kinderen met astma hebben extra last van rook

Ook rook in uw haren of kleren kan schadelijk zijn

Roken is zo ontzettend slecht!! En niet alleen voor de rokers zelf!

Bijvoorbeeld: kinderen met astma hebben gevoelige longen. Door rook krijgt een kind meer last van astma. Ook werken astma-medicijnen minder goed.

Rook daarom nooit in huis, ook al is uw kind niet thuis. De rook blijft op muren en meubels zitten, ook als u de ramen openzet.

Rookvrije generatie

Zelfs als u buiten rookt, komt de rook op uw kleren, haren en huid. Ook dit is schadelijk voor uw kind.

De regering streeft naar een 'rookvrije generatie' in 2040 en om dat te bereiken wordt roken steeds duurder. De prijs van een pakje sigaretten gaat op korte termijn naar 10 euro en kan dan wel doorstijgen naar 40 euro om het gewenste doel te bereiken.

Eigenlijk te gek voor woorden dat veel mensen blijkbaar alleen gevoelig zijn voor prijsprikkels en niet voor de gezondheidsvoordelen.

Allerlei toevoegingen verbieden

Maar de regering zou veel meer kunnen doen, bijvoorbeeld door allerlei toevoegingen te verbieden. Wist u dat er vaak suiker en andere middeltjes worden toegevoegd, zodat het roken lekkerder wordt, de rook witter en lekkerder ruikt? Het gaat zelfs zover dat er een stofje wordt toegevoegd waardoor je luchtwegen een beetje worden verdoofd en je lichaam de nicotine beter opneemt, waardoor je eerder en meer verslaafd raakt.

Als u als ouder nog invloed hebt op het gedrag van uw kinderen, verbiedt ze dan absoluut het roken! Ze zullen u later dankbaar zijn.

Bronnen: Thuisarts en RIVM


Reacties naar siem.zeilemaker@me.com