Zijn bitcoins absurditeiten?

Deel 3

Nog zoiets, bij de bitcoin mis ik het tiendelig stelsel. Dus als je koopt en betaald, wat her der mogelijk is, dan is het altijd een volle ronde prijs van de bitcoin. Deze moet worden ingewisseld voor de hier in Europa de geldende valuta, dus de euro. Waaraan wel kosten zijn verbonden, soms wel twee of meer procenten, zo lees ik! 

De wet van vraag en aanbod om te kopen of te verkopen van bitcoins, komt hier als vermeld wel om de hoek kijken. Eenieder kan overigens bitcoins creëren, en raar zo lees ik waar onduidelijkheid over is, het feit of dit écht wel zo is.

Gewoon geld kan ook fluctueren en is wisselend in koers, maar dit geld, de euro in ons geval, is iets dat ergens vandaan komt bijvoorbeeld via de aankoop van goederen. En dan via die wijze iets bestaands iemands eigendom wordt. En de Nederlandse bank staat garant voor de waarde van de euro, wat niet het geval is bij de bitcoins. Voorbeeld: een bloemkool kost 2 euro, dan is er een onderliggende waarde toch? Voor die 2 euro, koop je bijvoorbeeld 1 bitcoin, met andere woorden zonder die bloemkool was er geen onderliggende waarde voor deze bitcoin. De onderliggende waarde is dus het geld wat in ons dagelijks leven, via het systeem de Nederlandse bank sq. ECB in de markt is/wordt gezet. 

En dit geld van de ECB ook de overheid komt van deviezen, handel etc. 

Dit is, lijkt mij, dus te begrijpen waar écht’ geld vandaan/gecreëerd wordt. 

Het is waar dat je de dollar of euro nodig hebt om bitcoins te kopen, maar dat is alleen maar vanwege je hierin eventueel uitbetaald wordt op aanvraag door je werkgever. 

Over twee weken het laatste deel.