Afbeelding
(Foto: )

Ds. P. van Ankeren neemt afscheid van Het Vierkant

REGIO - Na ruim vijf jaar in dienst verbonden te zijn geweest bij aan de Protestantse Gemeente Het Vierkant neemt ds. Peter van Ankeren afscheid. Hij heeft een nieuwe functie aanvaard en gaat voorganger worden in de Gereformeerde Kerk De Morgenster (PKN) in Papendrecht.

In juli 2017 deed ds. Peter van Ankeren intrede bij Het Vierkant. Hij was wel bekend met Wognum en omgeving want hij was in één van zijn vorige functies dominee geweest in Zwaag. Zijn woonadres was destijds in Wognum. De afgelopen ruim vijf jaar is door Het Vierkant als zeer positief ervaren. Vooral het kindermoment in de dienst kreeg veel aandacht en vooral zijn afsluitende 'Doei' deed het goed bij iedereen. Ook de contacten met de bewoners van het verzorgingscentrum Sweelinckhof in Wognum en in de oecumenische werkgroepen en diensten werden zeer gewaardeerd. Ook in coronatijd bleef hij dat zeer belangrijk vinden. Met de livestream heeft hij nog vele personen weten te bereiken.

De Protestantse Gemeente Het Vierkant vindt het dan ook jammer dat hij vertrekt. Zij zullen hem blijven herinneren als een dominee die het woord en de mens belangrijk vond. Zondag 28 augustus om 14.00 uur is er een afscheidsdienst in de Protestantse Kerk, Raadhuisstraat 15 in Wognum. Na de dienst is er een afscheidsreceptie voor ds. Peter van Ankeren en zijn man Kees van Vliet.